Vastaanottokeskuksen asukkaan valokuvia

Ystäväni asuu vastaanottokeskuksessa, on asunut jo yli kaksi vuotta. Kuten niin monella muulla, hänellä on negatiivinen päätös ja toivoton tilanne. ”Tämä on ainoa mahdollisuuteni”, hän sanoo. Hän on erittäin taitava tietokoneiden ja muiden laitteiden kanssa, käyttää niitä suomenkielisillä ohjelmillakin paremmin kuin minä itse. Erinomaista englantia puhuvana hän on jatkuvasti tulkkina muille ja yrittää hankkia toisille vastaanottokeskuksen asukkaille apua.

Tällä kertaa en kirjoita, mitä hän ajattelee. Hänen tunnelmansa välittyvät näistä kuvista. Niissä näkyy iloa uudesta elämästä, toivoa – ja sen hiipumista, surua, ahdistusta ja pelkoa. Kuitenkin hän on jaksanut elää päivästä toiseen ja on yhä vain kiitollinen siitä vähästä, mitä hänellä on: ahdas neljän ihmisen huone, kerrossänky ja patja ja ruokaa. Toivon voimia hänelle ja muille, jotka elävät samassa ahdistavassa tilanteessa.

Mukhalad5Mukhalad4Mukhalad6Mukhalad17Mukhalad15

Mukhalad11Mukhalad10Mukahalad6Mukhalad7Mukhalad19Mukhalad9Mukhalad3Mukhalad1Mukhalad13Mukhalad12Mukhalad8

2 kommenttia artikkeliin ”Vastaanottokeskuksen asukkaan valokuvia

  1. Heitä on monia samassa tilanteessa! Niin surullista ! Toivon heille jaksamista, voimia. Ja että saisivat mahdollisuuden täällä elämiseen, uudeksi kotimaaksi.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.